Vad betyder larmet "Max dataförbrukning nådd"

Claes Uppdaterad av Claes

Larmet "Max dataförbrukning nådd" är en notifikation från Nordic Gamekeeper angående ditt Cloud Camera/NG-SIM-abonnemang. Detta larm utlöses när ditt abonnemang har nått sin datagräns eller har gått ut.

För att hantera detta larm och säkerställa oavbruten åtkomst till dina Cloud Camera/NG-SIM-tjänster, följ dessa steg:

  1. Förnya eller uppgradera abonnemanget: Om ditt abonnemang har gått ut eller om du har nått datagränsen kan du förnya eller uppgradera ditt abonnemang direkt i Nordic Gamekeeper-appen. Gå till abonnemangs-fliken och följ anvisningarna för att förnya eller välja en abonnemangsplan av högre nivå som passar dina behov.
  2. Uppdatera betalningsinformation: Om ditt abonnemang inte har gått ut men din betalningsinformation behöver uppdateras, se till att du anger korrekta och aktuella betalningsuppgifter. Detta säkerställer en smidig förnyelseprocess för ditt abonnemang.
  3. Kontakta Nordic Gamekeeper-support: Om du har följt ovanstående steg och fortfarande upplever problem med ditt abonnemang eller har några frågor, finns vårt dedikerade supportteam på Nordic Gamekeeper här för att hjälpa dig. Kontakta oss genom de kontaktalternativ som finns tillgängliga i appen, och vi kommer att vara glada att hjälpa till med att lösa eventuella frågor som rör abonnemanget.
  4. Kontrollera dataförbrukning: Du kan enkelt övervaka din dataförbrukning i Nordic Gamekeeper-appen. Gå till appen och navigera till din enhetsvy för att granska din aktuella dataförbrukning.

Kunde vi hjälpa dig?

Vad betyder larmet "Betalningen misslyckades"?

Betalning för prenumeration misslyckades på grund av auktoriseringsfel

Kontakta