Vad betyder larmet "Hög dataanvändning"?

Claes Uppdaterad av Claes

Larmet "Gräns för användning av prenumeration nådd" indikerar att du har nått 90% av din datagräns för din NG-SIM-prenumeration. Detta larm fungerar som en påminnelse om att du närmar dig din datagräns och bör vidta nödvändiga åtgärder för att undvika att överskrida den.

För att hantera denna situation och undvika eventuella övertrasseringar av datagränsen eller avbrott i tjänsten kan du följa följande steg:

1. Övervaka din datanvändning: Kontrollera datanvändningsstatistiken i Nordic Gamekeeper-appen för att se hur mycket data du har använt och hur mycket som återstår innan du når gränsen.
  2. Optimera din datanvändning: För att få ut mesta möjliga av den återstående datan kan du överväga följande åtgärder:
    • Ställ in aktivitetstid: Justera aktivitetstiden för din NG-SIM-enhet för att begränsa fotografering under specifika perioder. Du kan spara data genom att schemalägga enheten att vara aktiv endast när det är nödvändigt kan.
    • Minska dataintensiva aktiviteter: Utvärdera och minska dataintensiva aktiviteter, såsom överföring av bilder i hög upplösning. Välj lägre upplösningar för att minska datamängden som förbrukas.
  3. Uppgradera din prenumeration: Om du regelbundet når datagränsen och behöver mer data kan du överväga att uppgradera din NG-SIM-prenumeration till en högre datagränsnivå. Detta ger dig en större datatilldelning som möter dina behov.

Genom att följa dessa steg kan du effektivt hantera din datanvändning och se till att du håller dig inom datagränsen för din prenumeration. Om du har ytterligare frågor eller behöver hjälp kan du kontakta Nordic Gamekeeper-supporten för personlig support och vägledning.

Kunde vi hjälpa dig?

Vad betyder larmet "Ditt NG-SIM är nu permanent avstängt"?

Vad betyder larmet "NG-SIM stängs av om 14 dagar"