Min kamera med NG-SIM® skickar inte bilder, vad kan jag göra?

Ola Andersson Uppdaterad av Ola Andersson

Om din Cloud Camera med NG-SIM® inte skickar bilder kan du prova följande:

1. Kontrollera batteriet: Se till att kamerans batteri har tillräckligt med laddning eller inte är helt urladdat. Om batteriet är lågt på laddning, anslut det till en strömkälla och låt det ladda innan du fortsätter.
  2. Verifiera prenumerationsstatus: Se till att din prenumeration för Cloud Camera-tjänsten är aktiv och aktuell. Om din prenumeration har löpt ut, förnya den för att säkerställa oavbruten service.
  3. Kontrollera datagränsen: Bekräfta att du inte har överskridit din datagräns. Om du har nått gränsen kommer kameran att sluta skicka bilder. Kontakta din tjänsteleverantör antingen för att öka din datagräns eller överväg att uppgradera ditt abonnemang.
  4. Kontrollera den externa batterikabeln: Undersök kabeln som ansluter kameran till den externa batteriet. Se efter eventuella synliga kabelbrott, skador eller lösa anslutningar. Om du hittar några problem kan du försöka ersätta kabeln med en ny.
  5. Kontrollera SD-kortstatus: Se till att SD-kortet som är isatt i kameran inte är fullt. Om du har inaktiverat SD-cykling kommer kameran att sluta skicka bilder när SD-kortet når sin lagringskapacitet. Om kortet är fullt kan du antingen radera några filer från det eller ersätta det med ett tomt SD-kort.
  6. Starta om kameran: Ibland kan en enkel omstart lösa mindre problem. Stäng av kameran, vänta några sekunder och starta sedan om den. Låt kameran initialisera och upprätta en anslutning.

Om din tredjepartskamera med NG-SIM® inte skickar bilder kan du prova följande:

1. Verifiera att din prenumeration är aktiv.
  2. Se till att SMTP/FTP-inställningarna i kameran är korrekta och fria från felstavningar.
  3. Bekräfta att APN är inmatad korrekt, utan fel.
  4. Verifiera att kamera-e-postadressen (endast för SMTP) är inmatad korrekt, utan fel.
  5. Kontrollera att kamerainställningarna är konfigurerade korrekt, som exempelvis SMS-kontroll (AV), Skicka-läge (Omedelbar), osv.

Genom att följa dessa steg kan du systematiskt identifiera och lösa vanliga problem som kan hindra din kamera från att skicka bilder.

Om problemet kvarstår efter att ha följt ovanstående steg rekommenderas det att kontakta Nordic Gamekeepers kundservice. Vi kommer att erbjuda ytterligare hjälp och felsökning.

Kunde vi hjälpa dig?

Vilka SD-kort fungerar med Cloud Camera®?

Kan abonnemangsnivån ändras på NG-SIM®?