Vad betyder "PIR-känslighet" i inställningarna för Cloud Camera®?

Claes Uppdaterad av Claes

PIR-känslighet" i inställningarna för din Cloud Camera® åtelkamera hänvisar till känsligheten för Passiv Infraröd (PIR) sensor. PIR-sensorer är utformade för att upptäcka värme och rörelse i omgivningen, vilket gör dem idealiska för att upptäcka djur och människor.

När vi pratar om "PIR-känslighet" refererar vi till hur lätt det är för sensorn att upptäcka dessa värme- och rörelseförändringar. Om du ställer in PIR-känsligheten till ett högt värde, kommer kameran att vara mer känslig för mindre rörelser och temperaturförändringar. Detta kan vara användbart om du försöker upptäcka mindre djur eller vill att kameran ska reagera på minimala rörelser.

Om du däremot ställer in PIR-känsligheten till ett lågt värde, kommer kameran att kräva större rörelser eller mer betydande temperaturförändringar för att aktiveras. Detta kan vara användbart om du vill undvika falska larm från t.ex små djur eller löv som rör sig i vinden.

Det är viktigt att notera att inställningen för PIR-känslighet kan behöva justeras beroende på de specifika förhållandena i området där kameran är installerad. Det kan vara en bra idé att experimentera med olika inställningar för att se vilken som fungerar bäst för dina behov.

Hur fungerar betalningen av ett NG-SIM®-abonnemang?

Varför får jag inte nätverkstäckning med NG-SIM®?