Kom igång med NG-SIM (Tredjeparts kamera)

Claes Uppdaterad av Claes

Användarguide för NG-SIM med tredjepartskameror

OBS!!! Denna manual är avsedd att hjälpa dig använda ditt NG-SIM med kameror av andra kameror än Nordic Gamekeeper Cloud Camera.

Steg 1: Säkerställ att din kamera är olåst

För att kunna använda NG SIM med din kamera, krävs det att du kan konfigurera följande inställningar i din kamera:

• FTP/SMTP
  • APN

Om din kamera inte låter dig ändra dessa inställningar, är din kamera tyvärr låst och är inte kompatibel med NG-SIM.

Steg 2: Hitta NG-SIM inställningar

För att hitta inställningarna för din tredjepartskamera med NG-SIM kan du antingen använda Nordic Gamekeeper-appen eller Nordic Gamekeeper-webbplatsen.

Via Nordic Gamekeeper-appen

1. Öppna Nordic Gamekeeper-appen.
  2. Logga in på ditt Nordic Gamekeeper-konto.
  3. Välj din NG-SIM®-enhet.
  4. Klicka på "Inställningar".

Via Nordic Gamekeeper-webbplatsen:

1. Öppna Nordic Gamekeeper-webbplatsen i din webbläsare: account.nordicgamekeeper.com.
  2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord från NG-appen.
  3. Klicka på "Enheter".
  4. Välj din NG-SIM®-enhet.
  5. Klicka på "Inställningar".

Härifrån kan du komma åt och konfigurera inställningarna för din tredjepartskamera med NG-SIM.

Steg 3: Välja FTP eller SMTP

Vi rekommenderar att du använder FTP-inställningar om din kamera stöder det. Om din kamera inte stöder FTP, använd SMTP + kamera-e-post.

Steg 4: Lägg in inställningarna i kameran

Varje kameramodell har olika metoder för att ändra inställningar. Om du har svårigheter att hitta var du ska lägga in inställningarna, hänvisar vi dig till kameratillverkarens manual eller supportsida.

Viktigt! Tänk på att fylla i uppgifterna exakt som de visas i Nordic Gamekeeper appen. Fyll i stora/små bokstäver, siffror och tecken, precis som de visas i appen.

Steg 5: Fyll i APN och FTP/SMTP

De inställningar du behöver fylla i din tredjepartskamera med NG-SIM®:

• Fyll i de APN inställningar som visas i din app.

• Fyll i de FTP-inställningar som visas i din app.

Om kameran inte stöder FTP, använd SMTP + kamera-e-post.

• Fyll i de SMTP-inställningar som visas i din app.

(Endast om kameran inte stöder FTP)

• Stäng av SSL, SMS-kontroll, MMS och andra inställningar som du inte kommer att använda.

Observera att placeringen av dessa inställningar varierar beroende på kameramodellen. Om du inte kan hitta var du ska ange dessa inställningar, vänligen hänvisa till kamera tillverkarens manual eller supportsida.

Kunde vi hjälpa dig?

Foderspridare